Nadelen

Dunne isolatielaag

Spuitkurk wordt aangebracht in dunne lagen van 3 millimeter. Daardoor isoleert het niet zoveel als dikke isolatieplaten. Gelukkig heeft kurk een hoge isolatiewaarde en kan er altijd een extra laag gespoten worden.

Kurk komt van een boom

Om spuitkruk te maken moet er ergens kurk gehaald worden. Gelukkig moeten daarvoor geen bomen worden gekapt. Enkel de buitenste schil wordt van de kurkeik gehaald. Die groeit trouwens binnen een paar jaar volledig terug.

Kostprijs voor kurk

Een gevel vernieuwen met spuitkurk vergt specialisten en aangepast materiaal. Dat is een kleine kost. Maar je krijgt er wel een prachtige gevel voor terug, die beschermd is tegen vocht, warmte, koude en geluid. Is je huis ouder dan 10 jaar? Dan geniet je ook van de verlaagde btw van 6%.

Vreemden op uw dak

Houd er rekening mee dat er enkele uren of dagen vakmannen op uw dak rondlopen. Als je dit goed inplant vormt dit geen probleem. Wij werken met een strikte planning en houden u steeds op de hoogte.

Scheurtjes in de muur

Soms vinden we kleine barsten of scheurtjes in de muur. Die kunnen dan best hersteld worden. De elastische spuitkurk zorgt daarna wel voor een blijvende bescherming.

Lelijke gevel wegwerken?

Klinkt dit bekend? Wat ooit een aantrekkelijke gevel was, is na verloop van tijd een verweerde en vuile muur geworden. Vocht komt binnen via scheurtjes in de muur en van de uitstraling wordt u ook niet meteen gelukkig. Schilderen kan een frisse look geven maar geeft weinig meerwaarde aan de muur. Met spuitkurk zorg je voor een prachtig uitzicht én zorg je meteen voor isolatie en bescherming. Spuitkurk kan toegepast worden in een kleur naar wens en in verschillende korrelgroottes.