Prijs

Hoeveel kost aanbrengen van spuitkurk?

Hoeveel de kosten van het bekleden van de gevel met spuitkurk precies zullen bedragen, is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aantal lagen dat wordt aangebracht, de totale oppervlakte van de gevel en de bereikbaarheid.

Benieuwd mooi hoe uw muren weer stralen na een laagje kurk? Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte. We komen ter plaatse kijken en op basis van uw situatie geven we u een duidelijke offerte voor een behandeling met spuitkurk. Ons team goed opgeleide stielmannen werkt met modern en aangepast materiaal zodat alles snel en degelijk verloopt.

Spuitkurk wordt best aangebracht op een onbeschadigde, droge en stofvrije gevel. Het mag dus niet regenen. Kleine scheuren of kleine barstjes worden best vooraf bijgewerkt. Nadat de kurk samen met acryl en additieven wordt verwerkt tot een emulsie, wordt de spuitkurk vlot en efficiënt aangebracht op de gevel en hecht zich op de meeste ondergronden. Spuitkurk is na een uurtje al genoeg opgedroogd om aan te raken. De totale droogtijd ligt op 12 à 24 uur voor een laag van ongeveer 8 mm dik.

Spuitkurk kan manueel worden aangebracht met rol en borstel, maar wordt meestal via een spuitpistool in verschillende dunne lagen op de muur gespoten. Daken en gevels krijgen vaak een korrelgrootte van 0,4 mm – 0,9 mm, terwijl op modernere wanden van interieurs een fijnere korreldikte tussen  0,1 mm – 0,4 mm wordt gekozen. Ook in industriële omgevingen is spuitkurk prima toe te passen. Meestal wordt dan een grove korrel gebruikt. Bij een dikke laag spuitkurk verdwijnen alle oneffenheden, barsten en scheuren. Door een gemiddelde thermische geleidbaarheid van kurk van 0,059 W/m²K zorgen buitengevels met spuitkurk voor een temperatuurwinst tussen 5° en 8° in huis.

Omdat kurk taai en duurzaam is, nemen de isolerende eigenschappen nauwelijks af na verloop van tijd.

Geverfde gevels hebben vaak last van de verf die loskomt van de gevel. Meestal is dit het gevolg van het vocht in de lucht dat niet correct afgevoerd raakt. Daardoor moet de gevel steeds opnieuw geverfd worden. Spuitkurk haalt thermische bruggen weg waardoor de condensatie binnen geen kans krijgt. Dit heeft een sterk verminderde schimmelvorming als resultaat.