Voordelen

Thermische en akoestische isolatie

Kurk is een natuurlijk isolatiemiddel. Het houdt uw woning langer koel in de zomer en warm in de winter en dempt ook geluiden van buiten.

Bescherming tegen vocht

Omdat kurk wordt gespoten, krijgt de gevel een naadloze isolatielaag. Dit zorgt voor een sterke waterdichtheid van de muur.

Stop condensvorming

Spuitkurk heeft geen verankering in de muur en vermijdt zo koudebruggen en de daarmee verbonden problemen met condens.

Milieuvriendelijk

Kurk is een puur natuurproduct, waar geen bomen voor gekapt worden. Het wordt vermengd met acrylhars op waterbasis.

Grote keuze in kleur en korrelgrootte

De kurk kan vermalen worden in verschillende korrelgroottes. Die bepalen of uw gevel er landelijk of strak uitziet. Ook in kleuren is er een grote keuze.

Beschermt tegen scheuren

Kurk heeft een hoge elasticiteit, waardoor de gevel beter beschermd blijft tegen latere scheurtjes en barsten.

Op uiteenlopende ondergronden

Omdat kurk in dunne lagen wordt gespoten, kan het op bijna alle muren worden toegepast. Niet alleen buiten, maar ook op binnenmuren, zolders en kelders..

Waterdichte ademende buitenmuren

Muren die behandeld zijn met spuitkurk, zijn waterdicht maar blijven wel “dampopen”. De gevel kan dus blijven ademen. Omdat kurk wordt gespoten en niet in platen tegen de muur wordt geplaatst krijgt de wand een naadloze isolatielaag. Dit zorgt voor een sterke waterdichtheid en vermijdt ook koudebruggen en de problemen met condens die daarmee gepaard gaan.

Deze eigenschappen zorgen ervoor dat kurk niet alleen buiten wordt toegepast, maar ook voor het waterdicht maken en isoleren van gevoelige binnenmuren, zolders en kelders. Door de elasticiteit van kurk blijft de gevel ook beter beschermd tegen scheurtjes en barsten.

Milieuvriendelijk en snel

Spuitkurk geeft uw woning een prachtige uitstraling. Het ziet er niet alleen natuurlijk uit, kurk is een organisch en milieuvriendelijk materiaal, waar geen bomen voor gekapt moeten worden. Voor een muur met spuitkurk is geen speciaal onderhoud vereist. Komt er toch wat vuil op de gevel terecht, dan kan dat makkelijk verwijderd worden met een tuinslang. Hardnekkiger vuil verwijder je met een neutraal reinigingsmiddel. Care2Cover kan kurk vrij snel aanbrengen. Op 2 tot 3 dagen kunnen we uw geven reinigen, voorbereiden en een laag spuitkurk geven.

Wat is spuitkurk?

Spuitkurk wordt gemaakt op basis van gemalen kurk dat vermengd wordt met acrylhars op waterbasis. Daardoor kan je spuitkurk in verschillende kleuren en korrelgroottes toepassen.